Jury 2014
2021
2019
2018
2017
2016
2014
2012
2010
2008

Akgün Tokatlı
Jüri Üyesi
Akgün Tokatlı, 1979 yılında doğdu. 2001 yılında YTÜ, Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İTÜ Mimarlık Fakültesinde endüstri ürünleri tasarımı üzerine çalıştı. Doktora tezini dijital fotoğraf makinelerinin kullanılabilirliği için geliştirilen çok kriterli karar verme metodu üzerine geliştirdi. Profesyonel kariyerine YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesinde araştırma görevlisi olarak başladı. 2011 yılından beri TURKCELL Global Bilgi Etkileşim tasarımı ofisi yöneticisi olarak çalışmaktadır.

Andrzej Smialek
Jüri Üyesi
Kracow’daki Güzel Sanatlar Endüstriyel Tasarım Akademisinden 1995 yılında mezun oldu. Aynı yıl, halen kreatif direktörlüğünü yürütmekte olduğu Ergo Design şirketini kurdu.
Ergo Design tasarımcılar, mühendisler ile sosyoloji ve psikoloji uzmanlarını kapsayan disiplinler arası bir ekipten oluşuyor. Ergo Design tarafından tasarlanan 600den fazla ürünün çoğu ciddi anlamda Pazar başarısına erişti, pek çoğu da hem Polonya’da hem de uluslararası boyutta tasarım ödülleri kazandı.
Başarılar dolayısıyla, Polonya Endüstriyel tasarım Enstitüsünün Başkanı tarafından verilen özel ödül olan 2009 Yılın Tasarımcısı ödülünü kazandı.
Andrzej Smialek yönetimindeki bir Ergo Design ekibi tarafından tasarlanan Elzab K10 yazar kasa, 2014 Kırmızı Nokta ödülünü kazandı. 2007 yılından bu yana, Kracow’daki Güzel Sanatlar Endüstriyel Tasarım Akademisinde profesör unvanı ile ürün tasarımı dersi vermektedir.

Armağan Birgil
Jüri Üyesi
Armağan Birgil, 1951. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi mezunu tasarımcı. Mezuniyet projesi: Şehir içi Otobüs durakları ve otobüs sistemi birincilik ödülü. Londra, Royal Collage of Art kısa süreli yüksek lisans öğrencisi. Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul doktora öğrencisi. Koç Holding Araştırma Merkezi, Jan ve Claude Nahum yanında danışman tasarımcı. 1983-1986 yılları arasında serbest tasarımcı, Gainesville, FL. Alarko, Banat, Demirdöküm, EKA, Endiksan, General Electric, Isuzu, Iveco Otoyol, Kav Ambalaj, Otokar, Profilo, SİMKO, Simtel gibi firmalara 1987 ve 2000 yılları arasında bağımsız tasarım projeleri. 1994, 2007 ETMK; 2012 Design Turkey Jüri Üyesi. Mimar Sinan Üniversitesi (1993-1996), İstanbul Teknik Üniversitesi (1996-1998), Arel Üniversitesi (2010) ve Doğuş Üniversitesi (2007-2011) Öğretim Görevlisi.

Aslıhan Yılmaz
Jüri Üyesi
1978 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Grafik Tasarımı eğitiminin ardından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde lisans eğitimi gördü. Aynı bölümde, ‘Fuar Standı Tasarımında Süreç Yönetimi’ konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı.
Konsept tasarım projeleri Türkiye’de ve yurtdışında tasarım portallarında sergilendi, tasarım dergilerinde yayınlandı.
Profesyonel iş yaşamına, vitrin tasarımı, stant tasarımı, ayakkabı tasarımı ve iç mekan tasarımıyla başladı. Tasarım süreçlerinin yönetimi, tasarım ürünlerinin satışı ve uygulama alanlarının geliştirilmesi, sektör analizleri konularında uzmanlaştı. Halen tasarım hizmetlerinin pazarlaması konusunda yöneticilik yapmaktadır.
‘Tasarım Eğitiminde Yaratıcı Drama Deneyimi’ konulu projesini geliştirmektedir. Müzecilik, kültürlerarası iletişim ve fütürizmle ilgilenmektedir.

Barış Yazıcı
Jüri Üyesi
Dr. Barış Yazıcı, 2009’dan beri Orta Doğu Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Ondan önce öğretim görevlisi olarak Başkent Üniversitesinde görev yapmış ve mobilya tasarımı üzerine dersler vermiştir. Bunlarla birlikte, Dr. Barış Yazıcı çeşitli sanayi kuruluşlarına tasarım ve geliştirme üzerine danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır.
Barış, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’na (ETMK) 2005’te üye olmuş ve aktif üyeliğini sürdürmektedir. Kendisi, 2006-2008 tarihleri arasında ETMK Yönetim Kurulunda görev yapmış ve Design Turkey ödül programının tasarımında yer almıştır. Şu anda da ETMK’nın Yönetim Kurulunda görev almaktadır (2012-2014).
Barış, endüstriyel tasarım lisansını ve endüstriyel tasarım yüksek lisansını Pratt Institute’den (New York, ABD) almıştır. Doktora derecesini de, 2013 yılında endüstriyel tasarım alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesinden almıştır.

Canan Akoğlu
Jüri Üyesi
Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde yardımcı doçent olarak görev yapan Dr. Canan Akoğlu, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümünde, yüksek lisans eğitimini YTÜ Mimarlık Bölümü Bilgisayar Ortamında Mimarlık Lisansüstü Programında mimari içerikli web sitelerinin kullanılabilirliği konusundaki tez çalışmasıyla tamamladı. Dr. Akoğlu doktora derecesini ise etkileşim tasarımının bilgi ve iletişim teknolojileri gömülü ürün geliştirme sürecindeki rolünü ve aynı faaliyet içinde endüstriyel tasarımla ilişkisini incelediği tez çalışmasıyla 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden aldı.
Dr. Akoğlu 1999-2000 yılları arasında sektörde mimar olarak, 2000-2005 yılları arasında YTÜ İletişim Tasarımı Bölümü’nde, 2005-2011 yılları arasında YTÜ Mimarlık Bölümünde çalıştı. 2011-2013 yılları arasında İsveç’te Umeå Üniversitesi Umeå Institute of Design’da post-doktora araştırmacısı olarak çalışan Dr. Akoğlu, Umeå Üniversitesi Umeå Institute of Design’da 2 yıl boyunca ayrıca doktora dersleri yürüttü; akademisyenlere, tasarım araştırmaları grubuna, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine çeşitli seminerler verdi. Araştırma alanları içinde erken tasarım sürecinde ortak çalışma, etkileşim tasarımı, hizmet tasarımı, tasarımın değişen rolü, tasarım süreci için yaratıcı teknikler ve yöntemler, deneyim tasarımı ve kullanıcı araştırmaları bulunan Dr. Canan Akoğlu’nun ulusal ve uluslararası konferanslarda bildirileri ve uluslararası burs ödülleri bulunmaktadır.

Cihan Kırımlı
Jüri Üyesi
Cihan Kırımlı 1965’te Ankara’da doğdu. ODTÜ’de Endüstriyel Tasarım BID derecesini aldıktan sonra ODTÜ’de MBA’ini tamamladı.
Kariyerine Procter & Gamble’da satış departmanında başlayan Cihan, daha sonra ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümünde Pazarlama ve Promosyon Planlaması derslerinde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Panda Pazarlama Müdürlüğü görevinde bulundu. Görevi süresince 30’a yakın yeni marka/ürün lansmanını yaptı. Panda markasının kurum kimliği yenilenmesini gerçekleştirdi. Görevde bulunduğu süre içerisinde pazar payı %14’den %29’a yükseldi.
Boyner Holding – Advantage Katalog Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.
Burger King Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak stratejik planların ve yeni konumlamanın oluşturulmasını gerçekleştirdi. Çok sayıda kampanya ve yeni ürün lansmanını gerçekleştirdi. Burger King Dünya’da ilk olarak McDonalds’ı geçerek, liderliğe oturdu.
Sonrasında, Mey Pazarlama ve İş Geliştirme’den sorumlu CMO ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Tekel’den Mey’e dönüşüm/yapılanma sürecinde aktif rol aldı. Rakı, votka, şarap, bira, ve diğer içkilerden oluşan tüm kategorilede aralarında Yeni Rakı, Tekirdağ, Mest, Binboa, Lokka, Hare, Kayra, Buzbağ, Cumartesi, Terra, gibi markaların yer aldığı 33 marka ve 120’den fazla ürünün lansman ve relansmanlarını gerçekleştirdi. TPG satın alması sonrası genel ve pazarlama fonksiyonlarında yeniden yapılanmayı yönetti. Tüm kategorilerde % 80’ler civarında paylarla pazar liderliğini sürdürdü.
2008 Haziran ayında Brandmark’ı kurdu. Brandmark, İpek Kağıt, ETİ, Efes, Arkas, Finansbank, Komili-Ana Gıda, GEMS Education International, Kale Grubu, Tellcom, Mey, Doğuş Çay, Penti, Mondelez, Rixos gibi bir çok büyük marka ve firmaya strateji ve tasarım konularında hizmet veriyor.

Elif Kocabıyık
Jüri Üyesi
Elif Kocabıyık lisans derecesini 2000 yılında Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden; yüksek lisans derecesini 2004 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden ve doktora derecesini 2012 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden almıştır. 2001-2005 yılları arasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2005 yılından itibaren İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 2008-2009 akademik yılında Sheffield Hallam University, İngiltere’de ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Bu üniversitelerin ve İEÜ-EKOTAM (İzmir Ekonomi Üniversitesi Tasarım ve Araştırma Merkezi) biriminin araştırma projelerinde görev almış, çeşitli konferanslarda bildiriler sunmuştur. Endüstriyel Tasarım Bölümü’nün “Tasarım Araştırması” ve “Bitirme Tezi” derslerini koordine etmektedir. İlgilendiği araştırma alanları içerisinde tasarım tarihi, tasarım evrimi, memetik, tasarım kültürü çalışmaları, temel tasarım ve tasarım araştırma yöntemleri yer almaktadır.

Ezri Tarazi
Jüri Üyesi
Prof. Ezri Tarazi (d. Ezra Tarazi, Kudüs, 1962), İsrailli bir endüstriyel tasarımcı ve eğitimcidir.
Tarazi, 1986 ve 1990 yılları arasında Kudüs'te Bezalel Sanat ve Tasarım Akademisi'nde endüstriyel tasarım eğitimi aldı. Ardından, İsrail Donanması Denizcilik Akademisi'nde liderlik eğitimi için eğitmenlerin koordinatörlüğünü üstlendi. İlk işi kapsamında, 1990 ve 1996 yılları arasında Kudüs'te Bezalel Akademisi AR-GE bölümünde endüstriyel tasarım projeleri için proje müdürlüğü görevini yürütmüş ve 1993-1996 yılları arasında ise serbest tasarımcı olarak çalışmıştır. 1996-2004 yılları arasında, Bezalel Akademi'de Endüstriyel Tasarım Bölümü başkanlığı yapmıştır. 2004-2012 yılları arasında ise endüstriyel tasarım alanında Bezalel yüksek lisans programını kurmuş ve bu programa başkanlık etmiştir.
Tarazi, çeşitli yüksek teknoloji cihazları ve ofis ekipmanları üreten pek çok müşteri ve deneysel düzeyde yerli ürünler için profesyonel bir tasarımcı olarak hizmet sunmaktadır. 1998 ve 2000 yılları arasında, dağılan IDEO İsrail'in (IDEO Kaliforniya'nın bağlı kuruluşu) ortaklığını üstlenmiştir. 2006 ve 2012 yılları arasındaysa, Keter Plastic ürünlerinin tasarlandığı ve Harzelya, İsrail'de bulunan tasarım stüdyosu d-Vision'un direktörlüğünü yapmıştır. Tarazi, 1992 yılından itibaren on yılı aşkın bir süre boyunca, Tel Aviv'in Haaretz gazetesi dâhil olmak üzere, pek çok yayın için tasarım konuları hakkında yazılar yazmıştır. En çok bilinen çalışması, 2005 yılında yaptığı ve Milano, İtalya'da bulunan Edra şirketi tarafından üretilen "New Baghdad (Yeni Bağdat)" masasıdır. 1966 yılında kurulan Tarazi Design Studio Tel Aviv, İsrail'de bulunmaktadır.

Hale Sürmeli
Jüri Üyesi
Tasarım pratiğinde tamamlanmış 11 yıl. Son 5 yılı tasarım yönetimi alanındadır. Heyecanlı “design thinker”. Tasarımcı düşünceyi markaların ve inovasyon stratejilerinin hedeflerine ulaşmaları ve aynı zamanda servis verdiğim her alanın ihtiyaçlarına cevap vermek için araç olarak kullanırım.
Trexta Markasının yaratıcı ortağı.(www.trexta.com ) 3 yılda marka rakipleri arasından bir trendsetter olarak sıyrılmış, son kullanıcılar içinde de yüksek kaliteli ve en iyi deneyimi yaşatan olarak kabul görmüştür. BEON Markasının yaratıcı ortağı. (www.beoncase.com) Ekibe katıldıktan 5 ay gibi kısa bir süre sonra marka çok güçlü bir kimlikle ve çok kapsamlı bir ürün gamı ile dünya ligine çıkabilmiş ve takdir görmüştür.
Takdir edilen çözüm üretici. Nokia, Blackberry, Leica, Google, Bose, Kodak, Canon, Amazon, Vertu vb. 45 üzeri dünya lideri marka için inovasyon ve doğru çözüm önerileri getirerek alanımda büyük takdir topladım.
Konusunda uzman. Gerek müşteriler tarafından marka değerlerini, kullanıcı beklentilerini de karşılayarak tutarlı ürün gamlarına dönüştürebildiğim için, gerekse tedarikçiler tarafından üretim kısıtlarını göz önünde bulundurarak verimli ürünler ortaya çıkartabildiğim için konumun uzmanı olarak addedilirim. Sayılan ve sevilen lider. Gerektiğinde kolları sıvayıp mutfağa girmekten geri durmayan, geniş ve disiplinler arası ekiplere ilham kaynağı olabilen, onları cesaretlendirip işi benimsetme becerisine sahip bir liderim.
Uzmanlık Alanları:
Tasarım Yönetimi, Son Kullanıcı Elektroniği Sektörü, Moda ve Yaşam Stili Trendleri, Yumuşak Ürünler Tasarımı ve Üretimi, Elektronik Aksesuarlar Tasarımı, Deri Endüstrisi, İnsan Faktörleri, Kurumsal Kimlik Tasarımı
Doğum Tarihi: 20 Kasım 1978
Doğum Yeri: Samsun
Eğitim: 1999-2003 İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü
Ödüller: Tasarım Ödülü 2001, 3.lük derecesi, “ biker torch”
Design Turkey Ödülleri: Good Design Award , “ Sketch up snap on cover”

Heath Reed
Jüri Üyesi
Heath Reed, Sheffield Hallam Üniversitesi bünyesinde ticari odaklı ürün tasarımı danışmanlığı, Design Futures ile Endüstriyel Tasarımcı ve Tasarım Araştırmacısı olarak çalışmakta ve halihazırda müdürlük yapmaktadır. 1999 yılında onur derecesiyle Endüstriyel Tasarım diplomasını almış ve sonrasında Tasarım (Sürdürülebilirlik) alanında Master yapmıştır. Ürün tasarım hizmetleri ve tasarım araştırmaları yoluyla yeni ürünlere uygulanan süreçler konularında uzmanlaşmış ve sağlıktan destek teknolojilere, mobilyadan robotiğe, kavramsal tasarımdan üretme yönelik tasarıma kadar çeşitli sektörlerde çalışmalar yapmıştır. 2008 yılından beri, tasarım araştırmalarının kapsamını genişleterek, Tasarım ile Sağlık Araştırmalarını ve tasarım uygulamalarını bütünleştirmek için kurulmuş bir merkez olan Sanat ve Tasarım Merkezinde ve bu merkezin Lab4livin (Yaşam için Tasarım) girişiminde Uzman Tasarım Araştırmacılığı görevini sürdürmektedir. “Geleceğin Banyosu” (EPSRC), “Baş Yukarı” ve “Yaşam için Mühendislik” (EPSRC) projeleri ile önemli ödüller kazanmıştır. Tasarım uygulaması ve araştırma arasındaki bütünlük özel ilgi alanına girmektedir ve yetenekleri geniş bir yelpazedeki “tasarım dışı” disiplinlerdeki proje çıktılarını şekillendirmesini ve yönetmesini sağlamıştır. Bu çalışmalar, disiplinler arası araştırma bilgisi ve yöntemlerinin geliştirilmesini ve Sağlık sektörü gibi çeşitli disiplinler ile bilim ve sürdürülebilirlik gibi kesişim noktalarında anahtar görevi görmüştür. Tasarımın, ürün çıktıları ile sonuçlanan uzman araştırma faaliyetlerini kolaylaştırmak ve yönetmek suretiyle gerçekleştirdiği katkılar özel ilgi alanına girmektedir. Disiplinler arası çalışmanın faydalarını örneklendirerek bir yardımcı araştırmacı rolünü üstlendiği bu çalışmalar yakın zamanda, NIHR ödülü ile meyvelerini vermiştir. 3D tasarım ve AR-GE alanlarına kendisini adamış ve bir yenilikçi olarak başarılarını fikri ve sınai haklar portföyü ile bir mucit olarak adlandırılarak ortaya koymuştur. Bu şekilde, Uluslararası Bisiklet Tasarımı Yarışması Mükemmellik Ödülü (Ekonomik İşler Bakanlığı, Endüstriyel Teknoloji Bölümü , ROC) dahil olmak üzere pek çok tasarım ödülü kazanmıştır. Tasarım metodolojisi üzerine yazdığı ve yardımcı yazarlık yaptığı sayısız makalesi bulunmaktadır. Aynı zamanda sektördeki pek çok ulusal ve uluslararası sergi, konferans ve ürüne katkı sağlamıştır.

Hülya Çelik Pabuççuoğlu
Jüri Üyesi
1971 İstanbul doğumlu. 1995 yılında Marmara Üniversitesi G.S.F. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden mezun oldu. 1994-2004 yılları arasında Urart A.Ş.’de tasarımcı olarak çalıştı. Ürünleri yurt içinde ve dışında sergilerde yer aldı. 9 yıldır kendi kurduğu Sasanna Tasarım Ofisi’nde obje tasarım, üretim çalışmaları ve firmalara özel koleksiyonlar yapıyor.
Geçmişten günümüze Anadolu topraklarında yaşamış kültürlerden yola çıkarak çeşitli koleksiyonlar tasarladı. El sanatlarını modern tasarımlarla canlandırmayı ve geliştirmeyi hedefliyor. Tasarımlarında endüstriyel ürünlerin hâkim olduğu pazarda el işçiliği ile üretilen ürünlerin sıcaklığı ve değerini vurgulamaya çalışıyor.

İ. Çağrı Şahin
Jüri Üyesi
1972 Ankara’da ikiz kardeşimle dünyaya geldim.
1995 ODTÜ Endüstri Ürünleri tasarımı Bölümünü bitirdim. Yarı zamanlı Sarkaç Mimarlık Şirketinde başladığım iç mekan ve mobilya tasarımcılığını 1997 yılında kardeşimle ve meslektaşım E.Çağlar ŞAHİN ile Harduyu Tasarım Danışmanlık Ltd. Şti’ni kurduk.
Mobilya tasarımı ve uygulaması ile iç mekan tasarımları yaptık. Daha çok showroomlar ve kafeler tasarlayıp uygulamasını yaptık. 2011 yılından beri Elektrikli araçlar üzerinde çalışıyoruz. Ticari araç olarak multikobi modeli ve ortak platformlu araç tasarladık.
1996 üyesi olduğum Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nda 1998-2002 yıllarında ve 2012-2014 döneminde kurucusu olduğum Ankara Şube YK Başkanlığı görevimi halen sürdürüyorum.
Yarı zamanlı olarak Gazi Üniversitesi’nde 2012den beri ve Atılım Üniversitesinde 2014-2015 öğretim yılında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak tasarım stüdyo derslerine giriyorum.
2012 yılından beri Design Turkey İcra Kurulu üyesiyim ve jüri üyeliği görevlerinde bulundum.

İnci Deniz Ilgın
Jüri Üyesi
Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve İç Mimarlık Bölümü öğretim üyesidir. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin yanı sıra Cincinnati ve Washington Eyalet Üniversite’lerinde öğretim üyeliği yapmıştır. Eğitimle ilgili uzmanlık ve ilgi alanları temel tasarım, tasarım teorileri, tasarım kültürü, sosyokültürel yapı ve tasarıma yansımaları, birey-çevre etkileşimi, sinema ve mekân olarak özetlenebilir. Ilgın, uluslararası ve ulusal birçok konferans, etkinlik ve workshopa katılmış, jüri üyeliği, danışmanlık ve başkanlık yapmıştır. Eğitim alanındaki çalışmalarının yanı sıra tasarım çalışmaları ve yaşadığı kentlerle ilgili izlenimlerini yansıttığı sanatsal çalışmalarını sürdürmektedir. “Envelope” ve “Porch Chat” isimli tasarımları İtalya’da ödül almıştır ve “Envelope” isimli tasarımı İtalyan Airnova firması tarafından üretilmektedir. Kent deneyimleri üzerine yaptığı “Cincinnati Series” çalışması ödül almış ve kent tanıtımı için kullanılmıştır.

İsmail Ovacık
Jüri Üyesi
İsmail Ovacık, 2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümününden lisans derecesini aldı. Mezuniyetinin ardından katıldığı Arçelik Endüstriyel Tasarım ekibinde Arçelik, Beko ve Bloomberg markaları için çeşitli beyaz eşya projelerinde görev aldı.
Kariyerini otomotiv tasarımı alanında devam ettirmek üzere 2005 yılında İsveç’e yerleşerek, Umeå Tasarım Enstitüsünde Taşıt Tasarımı programından yüksek lisans derecesini aldı. Umeå Tasarım Enstitüsünde Fiat, Philips, Volvo Trucks ve Toyota gibi firmalarla işbirliği içinde yürütülen tasarım projelerinde calıştı; Interior Motives tasarım yarışmalarında ödül aldı. Profesyonel kariyeri süresince ayrıca, İtalya’da Fiat tasarım stüdyolarında ve İsveç’te Atlas Copco’da çalıştı.
2008 yılında Volvo Group’a katılan İsmail Ovacık, halen İsveç’te Volvo Trucks Avrupa Tasarım Stüdyosunda uzman endüstriyel tasarımcı olarak çalışmaktadır. Buradaki görevi, üretim odaklı dış ve iç tasarım projelerininin yanı sıra kavramsal tasarım çalışmalarını içermektedir.

Jonne, Harju
Jüri Üyesi
Endüstriyel tasarımcı (M.A.). İsveç Umeå Institute of Design at Umeå Üniversitesinden 1998 yılında mezun oldu. Mezuniyet sonrasındaki ilk 2 yılında, Finlandiyalı otomobil üreticisi Valmet Automotive Inc. Şirketinde çalıştı. 2000 – 2005 yılları arasında, Finlandiya’da Design ve R&D firmasında (tüketici, tıp ve nakliye endüstrisi) endüstriyel tasarım danışmanlığı yaptı.
2005 yılının sonunda, Nokia Design’da çalışmaya başladı. 9 yıl süreyle, Nokia’da Nokia Nseries, Nokia MeeGo ve Nokia Lumia gibi alt kategorileri bulunan küresel akıllı telefon serilerini yaratan bir tasarım ekibinde hem tasarım hem de takım liderliği yaptı. Ekibin son tasarımları arasında Nokia Lumia 620/630/820/920/1020 gibi ödül alan ürünler bulunmaktadır. 2014 Mayıs ayında, Microsoft Devices Group Design’a katıldı. Halen gelecek nesil Microsoft Windows Phone ürünlerinin tasarımı üzerinde yoğun bir şekilde çalışmaktadır.

Masahiro INOUE
Jüri Üyesi
Masahiro Inoue 1956 yılında doğmuştur. 1979 yılında Chiba Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden mezun olmuştur. 1979 yılında Toshiba Tasarım Merkezi’nde ev aletleri ve ağır gereçler bölümünde ürün tasarımcısı olarak meslek hayatına başlamıştır.
1987 ve 1988 yılları arasında İtalya, Milano'da Domus Akademi'de ürün tasarımı master programını bitirdikten sonra Toshiba Tasarım Merkezi’ne sosyal altyapı bölümüne ürün tasarımcısı olarak geri dönmüştür.
1983 ila 1991 yıllarında pek çok İyi Tasarım Ödülü kazanmıştır. 1991 yılında Toshiba Lifestyle enstitüsünde araştırmacı ve yönetici pozisyonunda çalışmış ve müşterin ihtiyaçlarını ve gelecekteki yaşam tarzlarını analiz ederek iş birimine yönelik vizyon bildirisi oluşturmuştur.
1996 yılında Asya ülkelerinde tasarım yerelleştirmesi yapabilmek amacıyla Singapur'a taşınmıştır. Toshiba Singapur Tasarım Merkezinin genel müdürü olarak Asya pazarındaki TV ve VCR gibi tüketici elektroniği ürünlerin tasarımıyla ilgilenmiştir.
2001 ve 2005 yılları arasında ABD, New Jersey'de bulunan Toshiba Amerika Tüketici Ürünleri Şirketinde 4 yıl boyunca pazarlama ekibinden sorumlu tasarım direktörü olarak çalışmıştır.
2005 yılında Tokyo'daki Toshiba Tasarım Merkezi'ne döndükten sonra tasarım stratejisinden sorumlu grup yöneticisi olarak çalışmaya devam etmiş ve 2008 yılında tasarım yönetimi grubunda üst düzey yönetici olmuştur.
2010 - 2012 yılları arasında Toshiba Tasarım Merkezi'nde genel müdür olarak görevini sürdürmüştür. Küresel pazarda Toshiba'nın bütün ürün ve hizmetlerinin tasarımından sorumlu olan Masahiro Inoue, 2011 yılındaki İyi Tasarım Altın Ödülü dâhil olmak üzere pek çok tasarım ödülü kazanmıştır.
Bu süre zarfında, Bangkok'da bulunan Thai Sanayi Federasyonu için tasarım fikirleri konusunda; Japonya’daki Kyoto Teknoloji Enstitüsü ve Shonan Teknoloji Enstitüsü'nde ise tasarım yönetimi süreci konusunda dersler vermiş ve atölye çalışmaları düzenlemiştir.
2013 yılından bu yana, kariyerine Nagoya Teknoloji Enstitüsü mimarlık ve tasarım bölümünde profesör olarak devam etmektedir. Şu anda mühendislik enstitüsünde ürün tasarımı ve tasarım yönetimi konularında eğitim vermektedir. Geçmişte ise Çin'in Zhejiang Üniversitesi'nde tasarım fikirleri üzerine eğitim vermiştir.

Mauro Lipparini
Jüri Üyesi
Mauro Lipparini 1980 yılında, şu anda öğretim üyeliği görevini yürüttüğü Floransa Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun olmuştur. "Doğal minimalizm" olarak adlandırılan stilin öncüsü ve yaratıcısı olan Lipparini, Young & Design Milano (İtalya 1987) ve International Du Pont Award Köln (Almanya 1988 ve 1989) uluslararası tasarım yarışmalarını kazanmıştır.
Lipparini'nin endüstriyel tasarım alanında gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmaları arasında ev ve ofis mobilyaları, tekstil ürünleri ve Avrupa'nın ve Japonya'nın önde gelen pek çok firması için hazırlanan diğer ürünler yer almaktadır. Mimari ve iç tasarım alanlarında, Lipparini öncelikle özel ve toplu konutlar, perakende ve toptan satış mağazaları ve fuar kurulumları üzerinde yoğunlaşmıştır. Kendisi ayrıca grafik tasarım, yazı işleri, tam ölçekli üretim ve ürün uygulama dâhil olmak üzere çığır açan kurumsal kimlik oluşturma hizmetleri sunmaktadır.
Lipparini'nin minimalizmin özelliklerinden olan boş formlara ve güçlü açık hatlara dayanan tarzı, sevinç hissi, coşkun bir zevk duygusu ve olasılık ile aşılanmıştır. Cesur renkleri, organik dokuları, yaratıcı görsel kavramları özgürce kullanan Lipparini, estetiğin dolaysızlığını ve gücünü yeni bir çağa aktararak minimalizm yelpazesini genişletmektedir.

Max Borka
Jüri Üyesi
1954 yılında Belçika'da dünyaya gelen Max Borka şu anda Almanya’nın Berlin şehrinde çalışmakta ve yaşamaktadır.
Borka, gazeteci, eleştirmen, eğitmen, öğretim görevlisi ve danışman olarak çalışmış ve sanat, mimari, moda ve tasarım alanlarında çok sayıda kitap yazmış ve pek çok sergi ve etkinliğin küratörlüğünü yapmıştır. Bu sergi ve etkinliklerin bir kısmı şunlardır: Herford, Almanya'da MARTa Müzesinde Nullpunkt, Nieuwe German Gestaltung ve Spagat!, Design İstanbul Tasarımı ve Berlin'de Museum der Dinge'de Istanbul Alphabet. Belçika'nın Kortrijk şehrindeki Interieur Foundation'ın eski müdürü olan Borka ayrıca DAMn° dergisinin kurucusu ve ilk editörüdür.
Son olarak da Sosyal Tasarım konusunda dünya çapında bir platform olan Mapping the Design World'ü kurmuştur. Max Borka şu anda Almanya'nın Berlin şehrinde Potsdam Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde Tasarım Teorisi eğitimi vermektedir. Gelecek projeleri arasında Michael Young hakkında retrospektif sergisi, Liège'de 2015 Sosyal Yenilik için "Reciprocity" Trienali ve yine Belçika'da Türk tasarımı konusunda yeni bir sergi projesi bulunmaktadır.

Mehmet Altay
Jüri Üyesi
23 Nisan 1974'te Tavşanlı Kütahya'da doğdu. 1991 yılında özel Nilüfer Lisesi'nden; 1997’de Bilkent Üniversitesi Güzel sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarım Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Çilek Genç Odası firmasında tasarımcı olarak çalışmaya başladı.
Çilek Genç Odası bünyesinde 1997-1999 yıllarında tasarımcı, 1999-2006 yılları arasında tasarım departman yöneticisi ve tasarımcı olarak çalıştı. 2006 yılında Lup Tasarım'ı kurdu. 2006 yılından bugüne Lup Tasarım bünyesinde birçok mobilya firmasına ürün tasarıları yapmaktadır. Tasarımları yurtiçi ve yurtdışı birçok fuarda sergilenmiştir. Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü ve İç Mimari bölümlerinde yarı zamanlı dersler vermektedir. Mehmet ALTAY, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mehmet İstemi
Jüri Üyesi
1959 İstanbul doğumluyum, Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 1984 yılı Yüksek Lisans mezunuyum.
Meslek hayatına 1984 yılında Koç Holding Araştırma Geliştirme Merkezinde otomotiv konusunda başladım, Hemen akabinde 1985 Yılında yine Koç Holding’e bağlı Otokar firmasında Tasarım Bölümü Şefi olarak devam ettim. Koç ARGE süresinde Otokar firması için bir otobüs ve bir kamyonet projesinde baş tasarımcı olarak çalıştım. Otokar’da bulunduğum süre içerisinde firmanın otobüs, küçük otobüs, midibüs projelerinde ve zırhlı taşıyıcı projelerinde tasarım yöneticiliği yaptım. Bu süre içerisinde ekibimle firmanın üretimine başladığı Land Rover araçları ile ilgili üretim çalışmalarına, sivil ve askeri amaçlı özel tasarlanmış taşım araçlarının geliştirilmesine de destek verdim.
Yüksek lisanstan sonra akademi bünyesinde doktoraya devam ettim ama iş hayatının izin vermemesi üzerine programı tamamlayamadım.
1987 yılında dönemin İstanbul Milletvekillerinden Sayın Adnan Kahveci’nin talebi ile kamusal çevrelerde kullanılmak üzere üç değişik proje yaptım. Bunlar; turistik bölgelerdeki küçük seyyar satıcıların yarattığı sirkülasyon sorunlarını çözecek, kullanım esnasında sabitlenebilen ve mesai sonrası taşınabilir teşhir standı tasarımı, semt pazarlarında satış yapan pazarcı esnafını kayıt altına almak ve ulaşım-tedarik-teşhir sorunlarını çözmek üzere yerli bir otomobil tarafından çekilebilen taşıma ve teşhir amaçlı römork tasarımı ve o dönem Atatürk Havalimanının geciken genişletilme projesine karşı yolcuların sıkıntı yaşamaması için önlem olarak dört mevsim koşullarında kullanılabilen, uçaktan terminale yolcuların dış ortam şartlarında korunarak ulaştırılmasında görev yapabilecek yürüyen merdivenli apron otobüsü tasarımıdır. Bu projelerden pazar arabası diyebileceğimiz römorklar 1988 yılında İstanbul’da Kadıköy Belediyesinin gözetiminde hayata geçirildi.
1988 yılında askerlik nedeniyle Otokar Firmasındaki görevimden ayrılıp, sonrasında Leo Design firmasında proje yöneticisi olarak çalışmaya başladım. Akabinde aynı grubun bünyesinde, Koray Yapı ile ortaklığı ile kurulan Fil Design/Mobilya firmasında küçük ortak ve genel müdür olarak çalışmaya devam ettim. Bu firmada İstanbul’da yeni yapılmaya başlanan çok katlı binalarda ofisler, yönetim merkezleri, iş ve alışveriş mekânları gibi birçok projenin yanı sıra İtalya’nın önemli markalarından mobilya ve aksesuar ithalatı ve Ankara’da ortak üretim konuları ile meşgul oldum. Firmanın yöneticisi olarak büyük ortaklarımızdan Koray Ahşap Sanayi Yönetim Kurulunda görev yaptım.
1992 Yılında Fil Design’dan Koray Grubunun ayrılmasını takiben ben de ayrıldım. IDEA OFİS mobilyaları adında kendi firmamı kurarak 10 yıl boyunca başta bankacılık, otomotiv, tekstil gibi değişik sektörlerde faaliyet gösteren firma ve kuruluş için hazırlanmış ürün ve projelere imza attım. Hem katalog ürünleri hem de custom made mobilya konusunda yerli yabancı firmalara ekibimle öncü tasarımlar ve dikkat çekici projeler sunduk ve gerçekleştirdik. İlk kurulduğu yıllarda %60’ın üzerinde büyüme hızına ulaşan firma bünyesinde 1996 yılında kendi üretim birimlerini kurdum. Modüler mobilya, executive mobilya, yarım ya da tam bölme sistemleri ile ve de enjeksiyon kalıp ağırlıklı parçaların yoğunlukta olduğu bir ürün gamına sahip, orta ölçekte ama oldukça rekabetçi, projelere özel tasarım gücü ile niş market olarak tanımlayacağımız bir segmentte, ses getiren projeleri hayat geçirdik.
1997-1998 yıllarında Fransız CS firmasının siparişi olan hava ulaşım kontrolörlerinin eğitiminde kullanılan sanal gerçeklik temelli eğitim mekânlarında çok özel fonksiyonlara sahip mobilyaların tasarım, geliştirme ve üretimlerini Infotron Firmasının teknolojik desteği ile firmam bünyesinde yaptık. Ürünlerin bir örneği Türkiye’de Etimesgut tesislerinde kullanılmaktadır.
1998-1999 yılında Bosch Türkiye’nin siparişi ile Avrupa’da pazara sunulacak lüks bir kombi serisi için 4 varyantlı kombi tasarımını tasarımcı arkadaşım Ümit Altun ile gerçekleştirdik.
Oldukça iyi giden bir satış performansına rağmen, 2002 yılında ülkemizde ekonomik şartların bozulması ile firmamın üretim birimini kapatıp, tasarımcı olarak profesyonel dünyaya geri döndüm.
2003 yılında Tuna Mobilya bünyesinde ARGE ve Tasarımdan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Tuna Ofis ve Tuna Ev markalarına ekibimle çok sayıda ürünler ve koleksiyonlar hazırladık. Kendi tasarımlarımızın yanı sıra, yurtdışından tasarımcılarla da özel amaçlı seriler ve ürünler geliştirdik. Firmanın OEM olarak destek verdiği Arstill markasının ilk dönem ürünleri içerisinde yer alan özellikle oturma ve yaşam odaları amaçlı mobilya tasarımlarını yaptık. 2007 yılında Immib Fuarı için düzenlenen yarışmada birincilik ve dereceler aldık. Firmada çalıştığım dönemde firmanın katıldığı 2006 ve 2008 Köln ve Dubai fuarlarında görev yaptım. Tuna Ev markası altında bayilik teşkilatının geliştirilmesinde tasarımla ilgili konularda görev yaptım.
2009’da Tuna firmasından ayrılmamı takiben, Talu Uluslararası Mimarlık bünyesinde iç mimari, mimari projelerde direktörlük ve inşai uygulamalarda koordinatör olarak görev yapmaktayım.
Muhtelif panellerde mesleki konularda konuşmacı olarak yer aldım. 2010 yılında ISO’nun daveti ile inovasyon konusunda bir sunumda bulundum. Mesleki yarışmalarda davet üzerine jüri üyelikleri yapmaktayım. Tüm sorunlarına ve güçlüklerine rağmen, tasarım ve sanat dünyasına büyük ilham kaynağı olan, uygarlıkların ve kültürlerin kesişme noktası olan İstanbul’da yaşamaya ve çalışmaya devam ediyorum.

Mehmet Yetkin
Jüri Üyesi
1977 yılında Ankara’da doğdu. 1998 yılında Orta DoğuTeknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. 2001 yılında, aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1998 yılından bu yana ASELSAN’da çok sayıda projeye katkıda bulunmuş olup, tüketici, profesyonel ve askeri haberleşme cihazlarının (cep telefonu, el, sırt ve araç telsizleri, sayısal takograf cihazı, 19” konsol gibi bir çok cihazın) tasarımında çalışmıştır. Hızlı prototipleme, çok katmanlı üretim ve doğrudan imalat konularında deneyim sahibidir. Halen, Aselsan HBT Mekanik Tasarım Müdürlüğü’nde Endüstriyel Tasarım Ekip Lideri olarak görev yapmaktadır.
2012 yılından beri ETMK Ankara Şube Yönetim Kurulu üyesidir.

Namık Kemal Özer
Jüri Üyesi
Namık Kemal Özer, 1962 yılında Ankara’da doğdu. 1980’de TED Ankara Kolejinden, 1985’te de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden mezun oldu.
1986-1988 yılları arasında Nurol Grubu’na bağlı LAMAŞ A.Ş.’de plastik ürünler tasarımcısı olarak çalıştı. 1988-1998 yılları arasında Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) kurucu üyeliği ile çeşitli defalar yönetim ve Denetleme Kurulu üyeliklerini yürüttü. ETMK’nın düzenlediği ilk endüstriyel tasarım sergisi olan “Designers’ Odyssey ’94”de düzenleme kurulu üyeliği yaptı. 1990-1995 yılları arasında Damdekor Ltd. Şti.’nde Tasarım Departmanı sorumlusu olarak, mobilya ve iç mekân tasarım ve uygulamaları yaptı.
1994-1995 yıllarında Bilkent Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde öğretim görevliliği yaptı. 1994-1997 yılları arasında Tunaofis A.Ş. ve Tepe Proje ve Pazarlama A.Ş.’de müşteri temsilcisi ve tasarımcı olarak, Bilkent Üniversitesi açık ofisleri, Havelsan açık ofisleri, T.C.Rekabet Kurumu ofisleri projelerinde çalıştı. 1997-1999 yılları arasında Antalya’da Pegasos Resort Hotel (5 yıldız) projesi iç mekân tasarım ekibi üyesi olarak görev yaptı. 2000’den 2002’ye kadar Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2001’den 2013’e kadar MTT Ltd. Şti’nde tasarım departmanı (İç mekan ve mobilya) sorumlusu ve proje yöneticisi olarak görev yaptı.
Tamamladığı projeler arasında; Yeni Libya Geçici Parlamentosu Ana Birleşim Salonu (2012); Tripoli, Libya’da Al-Fateh Tiyatro Binası; Kuzey Irak’ta RAST Group Yönetim Binası; Almanya, Rostock’da HD Yachthafen Rezidenz’ın (5 yıldız,marina oteli) tamamlayıcı tasarımları ve uygulaması; Çanakkale’de Kolin Otel’in (5 yıldız) suit ve grand suitleri, Göreme’de Turist Otel (5 yıldız); PTT Genel Müdürlük Binası makam ve yönetim katları; Antalya Manavgat’ta Starlight Resort Hotel’in (5 yıldız) oda ve restoranları ve çeşitli küçük ve orta ölçekli domestik ve ticari mekanlar bulunuyor.
Namık K. Özer bunlar yanında, “DESIGN TURKEY 2012” Ulusal Tasarım Ödülleri mobilya kategorisinde Jüri üyeliği, 2001 Vestel “Altın Gönye”, ve 2006 Bosch “İçindeki Çocuğu Uyandır” öğrenci endüstriyel tasarım yarışmalarında jüri üyelikleri görevlerinde bulundu.

Noriko Hashida
Jüri Üyesi
Eğitim gördüğü Tokyo Sanat Üniversitesi, Tasarım Bölümü'nden mezun olduktan sonra, TOTO Ltd. firmasında çalışmaya başlamıştır. 1993 yılında, "sifonsuz" NEOREST klozetin tasarımına katkıda bulunmuştur ve ardından armatür, lavabo ve banyo tasarımı üzerinde çalışmalar yapmıştır. 2008 yılında ise Noriko Hashida Design'i kurmuştur.
Hashida bugün Shibaura Teknoloji Enstitüsü Mühendislik ve Tasarım Fakültesi'nde profesör olarak çalışmaktadır. Son dönemde, Okamura Şirketi için White Line, TAKATA Lemnos için KIFUKU ve Iwatani Materials için ise Retto Series ürünlerini piyasaya çıkarmıştır.
Şu anda, İyi Tasarım Ödülü jüri üyesi, Japonya Patent Ofisi Tasarım Kurulu üyesi ve Japonya Tasarım Bilimi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yürütmektedir.

Ömer Durmaz
Jüri Üyesi
Tasarım kariyerine 1993’te yarı–zamanlı başladı; 1997’den itibaren tam–zamanlı sürdürdü. 1999 yılında etkileşimli arayüz tasarımı üzerine hazırladığı projesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünden mezun oldu ve İstanbul’a yerleşti. Burada 2002’ye kadar belli başlı markalar için sanat yönetmeni olarak çalıştı. 2002’de mezun olduğu bölümde öğretim görevlisi oldu. 2004 yılında ambalajtasarimi.com’u kurdu; bir dizi ambalaj tasarımı etkinliğinin ve yayınının gerçekleştirilmesini sağladı. 2006 yılında “Digital Arts” dergisinin kuruluşunda yer aldı. Aynı yıl, kurucu yayın yönetmenliğini de yaptığı “Grafik Tasarım” dergisinin şef-editörü oldu. 30 sayı süren bu temponun ardından, 2009 yılında yüksek lisansını ambalaj tasarımı üzerine tamamladı. Grafik tasarım üzerine yazılar kaleme alan, bildiriler sunan Durmaz, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul kapsamında “İstanbul’un 100 Grafik Tasarımcısı ve İllüstratörü” adlı araştırma kitabını yayımladı. 2010–2012 arasında Grafikerler Meslek Kuruluşu’nun yönetim kurulunda görev aldı. 2010 yılında bir grup tasarımcıyla beraber Tasa Platform adıyla bir tasarım kolektifi kurdu; Tasa o yıl Türkiye’nin ilk Tasarım Yürüyüşü etkinliğini gerçekleştirdi. Yine 2010 yılında Türkçe Tipografi Topluluğu’nun iki kurucusundan biri oldu. 2005 yılında açtığı ilk kişisel sergisinin ardından; son sergisini, Türkiye’nin görsel iletişim tasarımı tarihi üzerine yaptığı araştırmayla “Babıali’nin Kapak Ressamları” adıyla 2013 yılında gerçekleştirdi. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenleyen, etkinliklerde yer alan Durmaz; DEÜ GSF Grafik Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta, “Tasarım Gazetesi” danışma kurulu üyeliğini sürdürmekte ve tasarım çalışmalarına serbest devam etmektedir.

Paul Chamberlain
Jüri Üyesi
Paul Chamberlain Kraliyet Sanat Koleji Mobilya Bölümü'nden mezun olmuş ve Londra'da merkezi bulunan FLUX Tasarım LTD'nin kurucu ortaklarındandır. Paul şu anda Birleşik Krallıktaki Hallam Üniversitesinde Sanat ve Tasarım Araştırma Merkezi Başkanı ve Tasarım Profesörüdür.
Hem endüstriyel hem de akademik tasarım araştırma ve uygulamalarına ve el yapımı işlerin insan-merkezli araştırmalara çok taraflı etkilerini gösteren başarılı çalışmalara sahiptir. Birçok dalda farklı akademik uzmanlar ve ticari ortaklar ile ticari faaliyetlerde kullanılmak üzere yeni bilgiler ortaya koymaya yönelik büyük projelere önderlik etmiştir. Kendisi, yaptığı araştırmaları; çeşitli yayımlar, sergi ve ödüller vasıtasıyla uluslararası kabul görmüş mobilya tasarımları, banyo ürünleri, medikal ve özel ihtiyaçlar, sağlık hizmetleri ile tedavi amaçlı ürünler ve sistemlere uygulamıştır. Şimdiki araştırması ise kültürel olarak kullanmakta olduğumuz banyo anlayışının geliştirilmesine yönelik yaşlanan nüfusa "geleceğin banyoları" tasarımını aktarmaktır. Üretim ve dizayn alanlarında inovasyon stratejileri ve sürdürülebilir yaklaşımlar konusunda önde gelen uluslararası platformlarda konuşmalar yapmıştır.
Çalışmaları, Sheffield Hallam Üniversitesinde, yaratıcı stratejiler geliştirmeyi amaçlayan geleceğin yaşam alanlarını Tasarım ve Sağlık departmanları ile ortak çalışmaya dayalı araştırmalara önayak olan Lab4Living'in (www.Lab4living.org.uk) oluşturulmasında yararlı olmuştur. Çalışması, Birleşik Krallık Tasarım Konseyinden bin yılın ürünü ödülünü almış; Londra'daki Victoria ve Albert Müzesi ve Prag'daki Sanat Müzesindeki koleksiyonlar arasında yer almaktadır. Ayrıca, yakın zaman önce Taipei'deki Çağdaş Sanatlar müzesinde bir sergi açmış ve uluslararası Tasarım ödülü olan "Art on Chairs - Imagining Chairs", Paredes Mobilya Tasarım Enstitüsü Portekiz'i kazanmıştır.

Pete Avondoglio
Jüri Üyesi
Pete Avondoglio, Cornell Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunudur (1965). Mezun olduktan sonra Danimarka'ya taşınmış, eş zamanlı olarak Kraliyet Mimarlık Akademisinde mimari ve endüstriyel tasarım dersleri verdiği Kopenhag'da kendi mimarlık ve tasarım uygulamaları çalışmalarını yürütmüştür (1972-1995). Daha sonra Aarhus Mimarlık Okuluna doçent olarak atanmış ve Endüstriyel Tasarım programı için bölüm başkanlığı yapmıştır (1996-2000). 2001 yılında profesörlüğe yükselmiş; İsveç'te Umeå Üniversitesi Tasarım Enstitüsünde İleri Ürün Tasarımı master programının gelişimi ve denetiminden sorumlu kişi ve aynı zamanda bölüm başkanı olarak çalışmıştır (2001-2009). Bugün bu program için fahri profesör ve kıdemli danışman olarak hizmet vermektedir. Ayrıca kariyeri boyunca tasarım ve mimari alanında yapılan yarışmalarda birçok ödül kazanmış ve Danimarka Tasarım Ödülü de dâhil olmak üzere çeşitli yarışmalarda jüri olarak görev almıştır. Birçok kez hükümetin tasarım komiteleri ve tasarım danışma kurullarında görev yapmıştır.

Peter Macqueen
Jüri Üyesi
Kağıt malzemeler konusunda uzmanlaşmış tecrübeli bir tasarımcı olan Peter, 2001 yılında Cranfield Üniversitesi’nin Ambalaj Tasarımı bölümünden mezun oldu. Kariyerine uluslararası bir marka olan Dyson&Hasbro’da başladıktan sonra, çokuluslu ambalaj devi Smurfit Kappa’da çalışmaya devam etti ve 2007 yılında Yaratıcı Tasarım Müdürü oldu. Son 5 yıldır, Peter Sheffiald Hallam Üniversitesi’ndeki Design Futures’da Ambalaj Tasarımı Uzmanı olarak yapısal ambalaj danışmanlığı üzerinde çalışıyor. Belirli markalar için yeni tasarım çözümlerinin yaratmak ve yeni şirketlere değerli ambalaj yaklaşımları sunmak görevleri arasında yer alıyor. Ödüllere yabancı olmayan biri olarak, üç adet saygın Birleşik Krallık Ambalaj Ödülü dahil olmak üzere çalışmalarıyla sayısız ödül kazanmış bulunuyor. Çalışmalarının özgünlüğünü, müşterilerine kazandırdığı düzinelerce Patent ve IP Tasarım Kayıtları gözler önüne seriyor.

Peter Stevens
Jüri Üyesi
Profesör Peter Stevens, aerodinamiğe ve yenilikçi materyallerin geliştirilmesine öncelik veren, Birleşik Krallıkta en iyi bilinen ve en çok aranan uluslararası ulaşım ve ürün tasarımcılarından biridir.
Stevens'ın, çalışmalarına 1993'te başlanan en önemli tasarımı, McLaren F1 aracı, 2014 yılında hala önemini sürdürmekte ve geniş kitleler tarafından beğenilmektedir.
Birleşik Krallıkta iki kez Yılın Prens Philip Tasarımcısı olarak aday gösterilen Stevens, sayısız ödül kazanmıştır. Tasarımları arasında hem uzman araçlar hem de seri üretim araçları yer almaktadır. Herkesçe bilinen diğer tasarımları arasında Jaguar XJR-15'in yanı sıra, 1999 Le Mans-winning BMW, Lotus Elan, Subaru Impreza P1 ve dünya ralli şampiyonasını kazanan WRC araçları yer almaktadır. Stevens, bir süre Lamborghini'de baş tasarımcı olarak görev aldıktan sonra Birleşik Krallıka dönüp Prodrive, BMW, Williams F1 ve Toyota'nın danışmanlığını üstlenmiştir.
2000-2005 yılları arasında MG Rover Grubunda danışman olarak görev yapan tasarım direktörü Stevens, "dünyanın en güzel cabriosu" seçilen MGTF'yi tasarlamıştır. Stevens'ın MG Rover’ın TCV’sini, yeni MGTF’yi ve MG Z araçlarını geliştirmesi, şirketin tekrardan bir servet kazanmasıyla yakından ilgilidir. MG X80 Ltd'nin idari yöneticisi olan Stevens, MG SV spor arabasını tasarlamış ve geliştirmiştir. Stevens, Ağustos 2003'te ABD'nin Utah eyaletinde Bonneville Salt Flats'da 225.609 mph hıza ulaşarak dünya rekoru kıran MG ZT-T station vagon aracının tasarımı, yapımı ve çalıştırılması gibi faaliyetlerden sorumlu olmuştur.
2014 yılı itibariyle Peter Stevens Design LLP olarak Stevens, sürdürülebilir ulaşım seçenekleri üzerine uluslararası müşterilerle çalışmaktadır. Peter ayrıca, gelişmekte olan pazarlardaki endüstriyel tasarım gruplarına danışmanlık yapmakta ve tasarım ile ilgili uluslararası seminerler vermektedir.
Stevens, otomotiv tasarım danışmanlığının yanı sıra Londra'da bulunan Kraliyet Sanat Kolejindeki (RCA) Taşıt Tasarım bölümünde misafir profesör olarak çalışmaktadır. Peter, RCA’nın taşıt tasarım bölümünde okuyan ilk iki öğrenciden biri olmuş ve 1969 yılında tasarım ustası olarak bu okuldan mezun olmuştur. Bazen öğretmen, bazen de dış denetçi ve şu anda da Misafir Profesör ve öğretim görevlisi olarak bu bölümde farklı roller üstlenmekle birlikte, taşıt tasarım bölümüne sürekli katkılarda bulunmaktadır. RCA taşıt tasarım bölümü, dünyanın en iyi ve en etkili taşıt tasarımcılarını yetiştirdiği için uluslararası otomotiv tasarımına önemli bir katkı sağlamakta ve tüm dünyada taşıt tasarımcılarına yönelik önemli kaynaklardan biri olarak kabul edilmektedir.
Stevens'in tasarım çalışmalarının sadece otomobillerle sınırlı olmadığı; uçak, helikopter, tekne ve motosikletler de dahil olmak üzere diğer birçok ulaşım yöntemine de yer verdiği pek bilinmemektedir. Stevens, ürün tasarımı, stili ve bitim işlemi konusundaki bilgisi sayesinde TAG-McLaren modern ses sistemlerini geliştirmiştir. Ayrıca Stevens, İngiliz müzik endüstrisi ile iletişim halinde olup otomotiv ve tasarım alanlarındaki uzmanlığını kullanarak Pink Floyd'un turlarına da katkı sağlamıştır.

Refik Tiniş
Jüri Üyesi
1958 yılında Çin’in Harbin şehrinde dünyaya geldi. 1977 yılında Ankara Cumhuriyet Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (MSÜ) Seramik Ana Sanat Dalında öğrenimine başladı. 1982 yılında Yüksek Lisans derecesini tamamlayarak mezun oldu. İş hayatına Bozüyük Toprak Seramik Fabrikası’nda başladı ve daha sonra Bozüyük Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Grubunda (Vitra) devam etti. 1987 yılında tasarım grubunun İstanbul Eczacıbaşı Seramik Fabrikası’na taşınmasıyla 1991’e kadar bu firmada görevine devam etti. Aynı sene firmadan ayrılıp, Eczacıbaşı’nda serbest olarak işini sürdürdü. Refik Tiniş, 1992 yılında Eczacıbaşı Küvet firmasına serbest tasarımcı olarak tasarımlar yapmaya başladı. 2006-2007 yıllarında Eczacıbaşı Mutfak Grubu’na, 2007-2010 yıllarında da Eczacıbaşı Küvet Grubu’na Tasarım ve Ürün Geliştirme danışmanlığı yaptı. 2013 yılına kadar çeşitli firmalara tasarımlar yaptıktan sonra MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarım Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başlamış ve halen bu görevi sürdürmektedir. Refik Tiniş ayrıca 1975’den beri profesyonel olarak karikatür çizmekte olup, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli ödüller almıştır. Halen Karikatürcüler Derneği yönetim kurulunda aktif olarak görev yapmaktadır.

Rodrigo Rodriquez
Jüri Üyesi
1937 yılında Roma, İtalya'da doğdu.
Adele Cassina ile evli ve dört çocuk babasıdır.
1960 yılında Roma Üniversitesinde hukuk alanında lisans derecesini almış, 1961 yılında İtalya, Torino'da (Harvard Business School ile bağlantılı) IPSOA'da İşletme İdaresi alanında master yapmıştır.
Kendisi, Londra'da yer aldığı Glacier Yönetim Enstitüsü ve Tavistock Enstitüsünde Elliott Jaques tarafından geliştirilen örgütsel teorileri İtalya'ya tanıtmıştır. 1965 yılından 1968'e kadar, 3M Minnesota İtalya'da Örgütsel Yapı ve İş Değerlendirmesi Dairesinde müdür olarak görev yapmıştır.
1969 yılında, 1972 yılına kadar görev yaptığı C&B İtalya'da İdari Müdür yardımcısı olarak mobilya sektörüne girmiş; 1973 yılından 1980 yılına kadar İtalya, Cassina'da İdari Müdürlük yapmış ve aynı şirkette 1991 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Başkanı olarak çalışmıştır.
Kendisi bu sıfatla, Cassina şirketinin uluslararası faaliyetlerini geliştirerek tasarım mobilya sektöründe bir lider haline gelmesini sağlamıştır. Bunu yaparken, ayrıca Cassina'nın iştirakleri olan Atelier International USA ve Cassina Japan firmalarının yöneticiliğini üstlenmiştir.
Rodriquez, 1973 yılında, 1996 yılında şirket tasfiye edilene kadar yönetim kurulu başkanı olarak tasarım ofis mobilyaları piyasasında eş-lider pozisyona getirdiği Marcatré'in kurulmasını sağlamıştır.
Rodrigo Rodriquez şu anda:
- Başkan yardımcısı, FLOS S.p.a, tasarım aydınlatma aletleri, Brescia
- Başkan, Forza Projects Ltd, tasarım sözleşme mobilyaları, Londra
- Başkan, Material Connexion Italia Srl
- Üye, Collegio dei Probiviri (Tahkim Kurulu), Confindustria, Roma
- Başkan yardımcısı, A.I.P., Associazione Italiana Politiche Industriali, Milano
- Başkan, Consorzio EXPO 2015 için Sürdürülebilirlik ve İnovasyon
- Üye, Yönetim Kurulu, Fondazione COSMIT, Milano
- Üye, Yönetim Kurulu, Fondazione ADI per il Design Italiano
- Onursal Başkan, U.E.A., Union Européenne de l’Ameublement, Brüksel
- Başkan, Sosyal İşler Komisyonu, U.E.A.
- Üye, "Quality Seal Design for All" yarışması jürisi
- Üye, Jury International Prize Dedalo Minosse for Commissioning a Building
Kendisi ayrıca:
- Başkan, UEA, Union Européenne de l’ Ameublement, Brüksel, 1986 - 1991
- Başkan, Modellerin ve Endüstriyel Tasarımın Korunması Komitesi, A.I.M., Brüksel, Avrupa Komisyonuna Endüstriyel Tasarım ve Modellerin yasal korunmasına ilişkin Direktif hakkında danışmanlık eden bir kuruluş, 1990 - 1993
- Kurucu ortak ve Başkan yardımcısı, Giurì del Design, Milano, Confindustria'nın temsilcisi, Haziran 1991-Aralık 1993
- Başkan, EIMU, Esposizione Internazionale Mobili Ufficio, Milano, 1993 - 1995
- Avrupa Komisyonunun Tacis Projesi Danışmanı (Rusya'nın ahşap ve mobilya sanayinin özelleştirilmesine yardım etme), 1993- 1995
- Başkan, FEMB, Féderation Européenne Meubles Bureau, 1995 - 1996
- Başkan, Federlegno-Arredo, Milano, Italya Ahşap, Mobilya ve Döşeme İmalatçıları Federasyonu, 1998 - 2002
- Kıdemli Başkan Yardımcısı, Fondazione Fiera Milano, 2001 -2006
- Üye, Yönetim Kurulu, Sviluppo Sistema Fiera, Mühendislik & Müteahhitlik, 2002 - 2007
- Eşbaşkan, CIBC, Kanada-İtalya İş Konseyi, 2001 - 2006
- Başkan, Fondazione per la Formazione Oncologica, 1995-1997
- Başkan, ISIA Tasarım, Firenze, bir Kamu Üniversitesi, 2005 – 2010
Rodrigo Rodriquez şu anda:
- Uluslararası Dünya Anıtlar Fonu Konseyi üyesi, New York
- Üye, A.R.P.A.I Yönetim Kurulu, Associazione per il Restauro del Patrimonio Artistico Italiano
- Başkan, Associazione Ruvuma, Tanzanya'da sosyal kalkınma ve sağlık girişimlerine yönelik bir yardım kuruluşu
- 2005 Başkanlık Ödülü, İtalya Ticare Odası, Toronto
- Paul Harris Fellow 2011, Uluslararası Rotary Vakfı
Mayıs 2014

S.Meltem Özkaraman Şen
Jüri Üyesi
1997 yılında MSÜ, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden mezun oldu. 1999 yılında Yüksek Lisans, 2004 yılında Doktora derecesini Mimar Sinan Üniversitesinden aldı.
1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesinde göreve başladı. 2005 yılında Yardımcı Doçent oldu. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Haliç Üniversitesinde görev yapmaktadır. Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje, Tasarım Tarihi, Türk Sanayi Tarihi, Tasarım Kültürü derslerini vermektedir.
Tasarıdesmla ilgili ulusal, uluslararası pek çok etkinlikte yer aldı. Tasarım tarihi, mobilya, Türk sanayi tarihi vb. konularda yayınları ve çalışmaları bulunmaktadır.

Sarah Teasley
Jüri Üyesi
Dr. Sarah Teasley (Tokyo Üniversitesi, Doktora derecesi) Kraliyet Sanat Üniversitesinde Tasarım Tarihi ve Teorisi okutmanlığı yapmaktadır. 2015 yılı itibariyle Victoria ve Albert Müzesi/Kraliyet Sanat Üniversitesinde Tasarım Tarihi alanındaki lisansüstü programının bölüm başkan yardımcılığı görevini üstlenecektir. Dr Teasley’in araştırmalarında mobilya tasarımı ve endüstriyel tasarım alanlarında vaka incelemeleri yaparak günümüz tasarım, toplum ve teknoloji alanlarında daha geniş kapsamlı konulara eğilmektedir. Özellikle endüstriyel politika, uygulanması ve günlük yaşantılar üzerindeki etkileri ile tasarımın teknoloji ile aramızdaki ilişkiye nasıl aracılık ettiği, bu ilişkiyi nasıl şekillendirdiği ve yansıttığı konularına ilgi duymaktadır. Diğer araştırma alanları arasında teknik eğitim, teknoloji aktarımı, yeni malzemelerin araştırılması, bölgesel gelişim teşvikleri, sınıf ve cinsiyetin tasarım ve teknolojiye katılımı şekillendirmedeki rolü yer almaktadır.
Akademik yayınları arasında Glenn Adamson ve Giorgio Riello ile birlikte yayınladığı Küresel Tasarım tarihi (Routledge, 2011) ile Modern Japonya’yı Tasarlamak (Reaktion, yakında çıkacak) isimli kitapların yanı sıra, sayısız makale ve kitap bölümü yer almaktadır. Tasarım ve Kültür (Bloomsbury) dergisinin Editör Yardımcılığını yapmaktadır.
Doktorasını Tokyo Üniversitesinden almıştır. Dr. Teasley tasarım uygulamalarında ve politikaların oluşturulmasında tarihin rolünün etkin bir savunucusudur. Büyük şirketler, tasarım şirketleri, kamu kurumları ve devletle ilgili kurumlara danışmanlık yapmakta, mevcut ilişkileri tarihsel bir yaklaşımla yazmakta ve lisansüstü öğrencilere etkileşim, hizmet, endüstriyel, ürün, mühendislik ve taşıt tasarımı alanlarında Kraliyet Sanat Üniversitesinde ders vermektedir. BBC Radyosu, CNN ve Monocle Radyosu yayınları ile medyada yer almıştır.

Sezgin Akan
Jüri Üyesi
Sezgin Akan 1964 yılında Ankara’da doğdu. Tabeetha School, Tel Aviv ve Kadıköy Anadolu Lisesi İstanbul’daki eğitiminden sonra ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümümden mezun oldu. Aynı bölümde 4 yıl araştırma görevlisi ve Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı.
1989 yılında kurulan Studio Tasarım şirketinin kurucu ortağıdır. Bu güne kadar aralarında Mitsubishi Corporation, Reuters, Telerate, Giat Industries, Bank Indosuez, Deutche Aerospace, Japon Tabacco, Ulusoy, Körfez Bank, Torkut Group, Usaş-SAS, Oyak, Azzaro, Polo, İşbir Holding gibi 40’ın üzerinde yerli ve yabancı firma için ofis, banka, restoran, mağaza projesinin iç mekan tasarımını gerçekleştirdi. Studio Tasarim şirketinin ofis mobilyaları programını tasarladı. Halen Studio Tasarım’da iç mekan tasarımı ve mobilya tasarımı yapıyor.
Sezgin profesyonel programının yanında ‘mücevher tasarımı’ da yapmaktadır. Tasarımları İstanbul, Ankara, Londra ve Amsterdam’da solo ve karma sergilerde ve galerilerde sergileniyor.
2004 yılından bu yana ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü’nde ‘new jewellery’ ve digital jewellery’ derslerini vermekte ve öğrencilerinin tasarladığı mücevherler İstanbulDesignWeek ve İstanbul Tasarım Bianeli olmak üzere bir çok farklı galeri ve sergi salonunda sergilenmektedir.
Aynı bölümde 2009 yılından beri ‘Mezuniyet Projeleri’ dersinin stüdyo ekibinde yer almaktadır. Bu ders kapsamında üniversite-sanayii işbirliğinin hayata geçirildiği ODTÜ - OMSİAD projelerin koordinatörlüğünü üstlenmiştir. 2012 ve 2013’de OFFICEXPO ‘Ofis Mobilyaları’ fuarlarının konsept danışmanlığını yapmıştır.
ETMK (Endüstriyel tasarımcılar Meslek Kuruluşu) kurucularındandır ve tasarım yarışmalarında jüri üyeliği yapmaktadır

Süleyman Aydan Belen
Jüri Üyesi
Süleyman Aydan Belen 1957 İstanbul’da doğdu. 1976’da Ankara Yükseliş Koleji’nden mezun oldu. 1982’de İDGSA (İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Seramik Bölümünden mezun oldu. 1983’de Mimar Sinan Üniversitesi Uygulamalı Sanatlar Bölümü Seramik Ana Sanat Dalında araştırma görevlisi oldu. 1989’da Mimar Sinan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Sanatlar ASD Seramik-Cam Programından, “Kamusal Çevre Sıhhi Tesisat Gereçleri Üzerinde Araştırma, Yeni Tasarım, Uygulama Önerileri” adlı Sanatta Yeterlik Çalışması ile mezun oldu. 1995’de doçent oldu. 1999’da Mimar Sinan Üniversitesi Enformatik Bölümü Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2002’de profesör oldu ve 2005’de Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı oldu. Aynı yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü de yaptı, 2006-2010 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı. 2009 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı olarak, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümünü kurdu ve 2011 yılına kadar Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Halen aynı Üniversitede Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Ayrıca 1974’den günümüze kadar fotoğraf alanında da çalışmalar yaptı. Fotoğrafları yurt içi ve yurtdışında sergilendi ve yayınlandı. 1981’den bu güne, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya ABD tarafından yürütülen arkeolojik kazılarda, seramik restoratörü ve fotoğrafçı olarak görev almaktadır. 1993’den bu güne, “Bilgisayar”, “Bilgisayar Destekli Tasarım” ve “Endüstriyel Seramikte Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim Yöntemleri” üzerine araştırma ve çalışmalar yapmaktadır. Bu alanda çok sayıda bildiri ve makalesi vardır. Tasarımları, Endüstriyel Tasarım Sanal Müzesinde yer almaktadır.

Tamer Nakışçı
Jüri Üyesi
1982 İstanbul doğumlu Tamer Nakışçı, gelecek olgusuna karşı güçlü bir vizyonu ve tutkusu olan disiplinler arası bir tasarımcıdır.
Tasarıma olan çok boyutlu yaklaşımı, fikir, form, teknoloji, duygu ve malzemeleri beklenmedik ve inovatif şekillerde bir araya getiren Tamer Nakışçı, çalışmalarında insan, mekan ve obje üçgeninde yeni duygusal ve fiziksel etkileşimleri sorguluyor.
Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunudur. Kariyerine 2004 yılında Fiat Advanced Design Concept Lab – Milano'da başlamış olup, 2005 yılında “888” adlı tasarımı ile ilk uluslararası ödülü olan Nokia Benelux Design Awards'ı kazanmıştır. 2009 yılında Avrupa Birliği tarafından Avrupa'nın 100 yaratıcı genç yeteneğinden biri olarak gösterilen Tamer Nakışçı, dünya çapında birçok konferans ve uluslararası etkinlikte yer almıştır.
İstanbul’da kurduğu Studio/Nakışçı çatısı altında yaratıcılığın farklı alanlarında projeler gerçekleştirmektedir. Tasarımları başta Red Dot ve IF olmak üzere birçok uluslararası ödüle layık görüldü ve dünyanın birçok noktasında sergilenmiştir.

Yusuf Coşkun
Jüri Üyesi
Yusuf Coşkun 1952 yılında Adana’da dünyaya gelmiş 1975 yılında ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümünü bitirmiştir. 1978 yılına kadar vatani görevi dahil olmak üzere çeşitli kamu kuruluşlarında çeşitli mühendislik görevinde bulunduktan sonra, 1978 yılında Şişecam’a bağlı Anadolucam firmasında ürün ve kalıp tasarımından sorumlu olarak kalıp dizayn mühendisi olarak göreve başlamıştır. Bu dönemde ilk defa bilgisayarı ürün tasarımında kullanmaya başlamış ve Şişecam’da tasarımda bilgisayar kullanımı açısından öncü olmuştur. Anadolucam’da ürün ve kalıp tasarımı yönetimini de kapsayan çeşitli yönetim kadrolarında uzun yıllar çalıştıktan sonra, 2000 yılında şirket yapılanması doğrultusunda yeni oluşturulan Tasarım Merkezini kurmak üzere kurucu müdür olarak atanmıştır. Bu dönemde pazarlama tasarım üretim ilişkilerini ISO 9000 standartlarına uygun olarak oluşturan sistemin kurulmasını ve Şişecam’ın o dönemde yeni kurulan Rusya ve Gürcistan’daki birimlerine de yaygınlaştırılmasını sağlamıştır.
Endüstriyel tasarım mühendislik tasarımı ve kalıp tasarımını bir arada yöneterek bu üç misyonun güç birliğini ile tasarımın gücünün ortaya çıkmasına önemli bir katkıda bulunmuştur. En yeni bilgisayar teknolojileri ile ileri görsel sunumlar ve prototip üretimleri için öncülük etmiştir. Üniversite-sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olarak 6 üniversite ile yaptığı 8 dönemlik tasarım projeleri ile yüzlerce gencin cam ambalaj tasarımına özendirilmesini sağlamıştır. Ayrıca bu dönemde Anadolucam’ın fikri mülkiyet haklarını korumakla da sorumluluğu yanında Gümrük Birliği uygulamaları gereği uygulanmaya başlanan Avrupa Metroloji Direktiflerinin Anadolucam’da uygulanmasını sağlamıştır.
2010 yılında emekli olduktan sonra bazı yurtdışı kurumların temsilciliğini üstlenmiş, bazı kurumlara danışmanlık hizmeti vermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.