Seçici Kurul 2019
2021
2019
2018
2017
2016
2014
2012
2010
2008

Aslıhan Arıkan
Aslıhan Arıkan
Aslıhan Arıkan Kimya Mühendisliği lisansını ve Polimer Bilimi ve Teknolojisi konulu yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) tamamlamıştır. Kamuda ve özel şirketlerde mühendis, uzman ve proje koordinatörü olarak görev almıştır. Ambalaj ile ilgili tüm konularda uzmanlaşmış olan Arıkan, yurtiçi ve yurtdışında ambalaj konulu seminerler vermektedir. Çok iyi derecede İngilizce konuşmaktadır. ASD tarafından yayınlanan ambalaj konulu birçok yayını hazırlamıştır. Ambalaj Dünyası ve Pack Converting dergilerinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü’dür. IPPO (Uluslararası Ambalaj Basını Organizasyonu) ve IoPP (Ambalaj Profesyonelleri Enstitüsü) üyesi de olan Aslıhan Arıkan, APF (Asya Ambalaj Federasyonu) 1. Başkan Yardımcısı ve WPO (Dünya Ambalaj Örgütü) Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısıdır.

Çağla Doğan
Çağla Doğan
Çağla Doğan, ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde öğretim üyesidir. Lisans ve yüksek lisans derecelerini ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde ve doktora derecesini Kanada’da, Calgary Üniversitesi, Çevresel Tasarım Fakültesi’nde sürdürülebilirlik için ürün tasarımı alanında tamamladı. Carleton Üniversitesi Endüstriyel Tasarım programında öğretim üyesi olarak görev aldı ve aynı üniversitede araştırma profesörü olarak disiplinlerarası yüksek lisans tasarım programında, danışman ve eş danışman olarak tez projelerini desteklemeye devam etmektedir. SustainDRL araştırma grubunda sürdürülebilirlik ve tasarım alanında proje yöneticisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. ODTÜ’de odaklandığı araştırma konuları üzerine, doktora ve yüksek lisans tez danışmanlığı yapmaktadır. Sürdürülebilirlik için tasarım eğitimi ve tasarım araştırmasında yenilikçi yaklaşımlar ve yöntemler üzerine ulusal ve uluslararası dergilerde ve konferans bildirilerinde yer alan çalışmaları vardır. SustainDRL ekibinin tamamladığı proje kapsamında, derlediği “Elektrikli Ev Aletleri için Sürdürülebilir Tasarım Ölçütleri: Bakım, Onarım ve Kaynakların Verimli Kullanımı” araştırma kitabı, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Yayınları tarafından 2019’da yayımlandı.

Chun-ju Tseng
Chun-ju Tseng
Kevin C. Tseng received the PhD degree in product design and development from De Montfort University, UK in 2005. He has extensive expertise in a number of inter-related subject areas, including medical design, health care and promotion research, collaborative product development, and human-computer interaction. He has developed the systems and commercial products in many domains, such as the healthcare industry, and gained the good applications and marketing sales. Prof. Dr. Tseng is currently the president of the Medical Design Association at Taiwan, the professor of design at National Taiwan Normal University, the research fellow of Biomedical Electronics Translational Research Centre at National Chiao Tung University, and the founding director of the product design and development laboratory (PDD Lab), which has a high reputation, both on a national and international level. It has strong links with several industries, such as InnoSpread Co., Ltd., Cheer Digiart Co., Ltd., Advantech Co., Ltd., Hitachi Taiwan Co., Ltd. and ITRI. He has received several awards from the government and institutions: Dr. Ta-You Wu memorial award (Outstanding Research award) in 2014, MOST distinguished research awards since 2012, CGU outstanding research awards in 2012 and 2015. He has secured a large number of research projects (80 in a total of approximately US$9.7m) from government grants (Taiwan and overseas) and through the industry. He has published over 100 research papers in reputed journals and conferences and held ten patents. In addition, he has been invited as a keynote speaker to several academic and industrial events and also served on program and organizing committees for numerous international conferences and workshops. He is currently on the editorial board of several international journals and the design jury services in Taiwan, South Korea, United Kingdom and China.

Ela Cindoruk
Ela Cindoruk
1963’te Ankara’da doğdu. 1984’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. 1988’de New York Parsons School of Design’da metal biçimlendirme ve mücevher tasarımı eğitimini tamamladı. 1993’de Nazan Pak ile birlikte “ECNP” atölye ve galerisini kurdu. Mücevher tasarımı yanısıra ürün tasarımları ve kurumsal tasarım danışmanlığı da yapmaktadır. Eserleri birçok uluslararası sergide ve çeşitli yayınlarda yer alan Ela Cindoruk 2012 yılında uluslararası Red Dot Tasarım Onur ödülünü ve yılın mücevher tasarımcısı Elle Stil ödülünü almış, çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

Eray Makal
Eray Makal
Endüstri Tasarımı ve Grafik Tasarımı eğitimi alan Eray Makal, 1993 yılından beri 1993 yılından beri Türkiye’nin önemli markalarına, basılı medyaya, sivil toplum, kültür ve sanat kurumlarına tasarım hizmeti vermektedir. Süreli yayın ve kitap tasarımı, kurumsal kimlik ve sergi tasarımı başlıca uzmanlık konularıdır. Aynı zamanda Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi olan Eray Makal, Endüstri Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ve Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu üyesidir.

Fatma Filiz Özsuca - Jüri Koordinatör
Fatma Filiz Özsuca - Jüri Koordinatör
-

Gökhan Akış
Gökhan Akış
İstanbul doğumlu, makine mühendisi babasının işi dolayısıyla orta ve lise eğitimini Ankara Yenişehir Kolejinde tamamladı, Lisans ve yüksek lisansını Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde “morphological semiotic in automobile design: the beginning the new millennium” adlı tezi ile bitirdi. Şu an hâlihazırda Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünde öğretim görevlisi olarak “Otomobillerde Teknik ve Estetik Uyum Sınırları “ adlı dersi vermektedir.29 yıldır “Onuk Taşıt Tasarım ve Üretim A.Ş” Sekiz değişik prototip otomobil tasarımı ve üretimi yapmıştır . Yonca Onuk A.O. Tersanelerinde MRTP 15, MRTP16, MRTP20, MRTP29, MRTP33 yüksek hızlı Sahil Güvenlik ve Hücumbot ve Yat imalatında Şef tasarımcı olarak çalışmıştır. Ortağı olduğu BGM mühendislik ve BGMS denizcilik firması ile 70 kişi kapasiteli mini deniz otobüsleri imalatında tasarım ve üretim koordinatörü olarak çalışmıştır. 2007 ve 2010 yıllarında İstanbul Design week kapsamında DDf ile birlikte “Geleceğin İstanbul Taksisi” Workshop çalışmasında koordinatör ve baş tasarımcı olarak çalışmıştır. FNSS MILDESIGN 2015 jüri üyesi, Autodesk DesignNext 2014 jüri üyesi. TUBITAK Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2013-2014 jüri üyesi panelist Türkiye’de Elektrikli Otomobil üretimi vb. birçok danışmanlık ve jüri üyelikleri yapmıştır.

Görkem Erdoğan
Görkem Erdoğan
12 Eylül 1984’te İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünü bitirdi. 2008’de Anadolu Isuzu’nun Ar-Ge Merkezi’nde Endüstriyel Tasarımcı olarak başladığı çalışma hayatında bir çok araç projesinde tasarımcı olarak görev aldı. 2014 yılından bu yana yine Ar-Ge Merkezi’ne bağlı faaliyet gösteren Tasarım Ofisi’nin yöneticiliği görevini sürdürüyor. Kariyeri boyunca tasarım yönetimi, tasarım süreçleri, ürün ve ulaşım araçları tasarımı konusunda uzmanlaştı.

Gülname Turan
Gülname Turan
Prof. Dr. Gülname Turan, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü (EÜTB) öğretim üyesidir. İTÜ EÜTB’de tamamladığı lisans (1999) ve yüksek lisans (2002) derecelerinin ardından 2009 yılında İTÜ Sanat Tarihi programında doktorasını tamamlamıştır. Akademik araştırma ve uygulama alanları tasarım tarihi, zanaatler, kurumsal kimlik tasarımı, tasarım odaklı düşünce ve sosyal inovasyondur. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergiler ve konferans kitaplarında tasarım tarihi, zanaat tarihi, gündelik nesnelerin kültürel tarihi üzerine yayımlanmış yazıları vardır. Turan lisans düzeyinde Tasarım Stüdyosu ve Tasarım Tarihi, lisansüstü düzeyde Tasarım Odaklı Düşünce, Tasarım Tarihi ve Eleştirisi derslerini vermektedir. Sosyal İnovasyon ve Tasarım, Tasarım Tarihi, Tasarım ve Beden Politikaları, Kapsayıcı Tasarım konularında araştırma projeleri ve tez çalışmaları yürütmektedir. Gülname Turan, kültürel tasarım alanında uluslararası Türk markalarına tasarım danışmanlığı yapmıştır. İTÜ Sosyal İnovasyon Merkezi Müdür Yardımcılığı ve Rektör Danışmanı olarak İTÜ İletişim ve Pazarlama Direktörlüğü görevini sürdürmektedir.

Hatice Nihal Bursa
Hatice Nihal Bursa
Nihal Bursa, 1985 yılında mezun olduğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde, 2010 yılına kadar öğretim görevlisi olarak çalıştı; Temel Tasarım ve Grafik İletişim dersleri verdi. Araştırma ve çalışmaları mimar-işveren ilişkileri ve tasarım eğitimi üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bunun yanında, Türk kahvesi kültürünü oluşturan çeşitli araç, gereç, görsel ve yazılı belgeyi kapsayan bir koleksiyona sahiptir; kahvenin maddî kültürü konusunda araştırma ve yayın yapmaktadır. Nihal Bursa halen, Beykent Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı’dır; aynı Bölüm’de Temel Tasarım Stüdyosu ve Mimarlık Bölümü’nde Mimari Tasarım Stüdyosu derslerini vermektedir. Bilgi Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde de yarı zamanlı olarak İç Mimari Tasarım Stüdyosu’nun yürütücülüğünü yapmaktadır.

Johannes Peterus Siebers
Johannes Peterus Siebers
-

Karl Stocker
Karl Stocker
Professor Karl Stocker, Ph.D. is a historian and head of the Institute of Design & Communication at FH JOANNEUM – University of Applies Sciences in Graz, Austria. In 1999 he founded the exhibition design agency BISDATO, which produces concepts, content and spatial design for cultural-historical exhibitions and museums. His professional and academic interests include design & theory, design & society, exhibition design and sociodesign. He presented his research results on several conferences, symposia and universities around the world. Stocker is the author and publisher of numerous publications, with Socio-Design. Relevant Projects – Designed for Society (Birkhäuser 2017) his most recent project.

Kymo Jesse Van Blokland
Kymo Jesse Van Blokland
-

Makiko Tsumara
Makiko Tsumara
In 2010, joined the Japan Institute of Design Promotion as an International Manager. Has developed cooperative relationships with various countries such as India, China, South Korea, Taiwan, Thailand, Singapore, Turkey, Mexico and Indonesia through the Good Design Award, Japan’s oldest comprehensive design award scheme. Since 2017, has been in charge of general management of the entire annual Good Design Award process, expanding the scale of the events.

Mehmet Haluk Seyrek
Mehmet Haluk Seyrek
1958 Ankara
1984 ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Lisans
1986 MSÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Y. Lisans
1986 – 1990 Muhtelif firmalarda kent mobilyası ve aydınlatma elemanları tasarımı
1990 – 2010 Serbest tasarımcı olarak bahçe mobilyası, iç dekorasyon, mobilya tasarım ve uygulamaları
2010 2019 Kendi firmamda demiryolu sektöründe araç üstü parça ve sistemler temsilciliği

Michael Brown Thomson
Michael Brown Thomson
As a design strategist and facilitator Michael helps businesses and organisations around the world to evolve their visions and strategies for growth. In partnership with leading design consultancies, Michael has engaged in numerous projects ranging from brand strategy for a national Space Agency to airport wayfinding. As President of BEDA from 2007 to 2009, Michael successfully lobbied the European Commission to include design in its innovation policy for the first time. He subsequently authored the Commission's report, 'Design for Growth and Prosperity'. In 2013, Michael served as the inaugural ‘Japan Design Ambassador’ for the Japan Institute of Design Promotion, Tokyo, and became an Honorary Fellow of Aalto University, Helsinki. In 2014, he was awarded an Honorary Doctorate by the University of Brighton in recognition of his significant contribution to design. Michael is a Regional Advisor to the World Design Organisation and since May 2019, has been contracted as BEDA's first Consulting Managing Director.
Murat Arıkut - Jüri Koordinatör
Murat Arıkut - Jüri Koordinatör
-

Mustafa Hasdoğan - Jüri Koordinatör
Mustafa Hasdoğan - Jüri Koordinatör
Mustafa Hasdoğan 1985 yılında ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden Mezun oldu. 1985-88 yılları arasında mobilya endüstrisinde tasarımcı olarak çalıştı. 1988-2014 yılları arasında kendi kurduğu Parantez Tasarım adlı şirkette, mobilya ve iç mekan tasarımı projeleri ve uygulamaları gerçekleştirdi. 1989-2019 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2011 yılından beri Atılım Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çizim ve tasarım derslerine girmektedir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi yedek yönetim kurulu üyesi olarak endüstriyel tasarımcıların odalaşma çalışmalarına katkı vermektedir. Kurucularından olduğu ve uzun yıllar yönetiminde görev aldığı Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşunun (ETMK) Başkan Yardımcısıdır.

Naoki Terada
Naoki Terada
Naoki Terada completed the Architectural Association School of Architecture (AA School) diploma course in the UK in 1994. Returning to Japan, he not only worked on architecture and product design, but also produced and directed brands. In 2003, he established the Terada Design First-Class Authorized Architect Office. In 2011 he founded the product brand “Teradamokei” and “15.0%”. In 2015 he produced a furniture brand “i+”. Currently he is a President, COO at inter office ltd and Senior Vice President at Knoll Japan Inc. Juror of Good Design Award and Design for Aaia Award.

Nazan Pak
Nazan Pak
A: Akkavak sok. No 22/9 Teşvikiye, 34365, Istanbul, Turkey
T: (0212) 219 62 92
E: Nazan.pak@gmail.com
nazan@ecnp-jewelry.com
W: www.ecnp-jewelry.com
1963’teEskişehir de doğdu. 1985’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. 1985 de kapali carsi da Levon raffi sadyan atolyesinde metal biçimlendirme uzerinde calisti.. 1999-2008 arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı..
1989’da Ela Cindorukla beraber kurduklari kendi atölyelerinde takı tasarlamaya ve üretmeye başladı. 1993’te İstanbul’da ‘elacindoruknazanpak’ takı atölyesi ve galerisini kurdular.
2014’te Ela Cindoruk la beraber Türkiye nin ilk tasarım galerisini kurdular.
1991 yılından itibaren yurt içinde ve yurt dışında kişisel sergiler açmış ve çeşitli karma sergilere katılmıştır.

Nurtan Meral
Nurtan Meral
1990 yılında ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümünü, 1994 yılında Bilkent Grafik Tasarım yüksek lisans programını tamamladı. 1990-1996 yılları arasında ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Aynı bölümde 1997- 2007 yıllarında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak tasarım yarışmalarına hazırlanma dersi verdi. 1997 yılından beri Karel Elektronik Ar-Ge Merkezinde Endüstriyel Tasarım Yöneticiliği yapıyor. 2008, 2010, 2012 yıllarında Design Turkey yarışmalarında 5 İyi Tasarım ödülü aldı.

Okan Özgür Uşaklıgil
Okan Özgür Uşaklıgil
1995 ODTU End. Ür. Tasarımı Bölümü Mezunu İTU’de beş yıl Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Pelsan Aydınlatma şirketinde tasarımcılık yaptı. Atlas Halı ve Empera Halı şirketlerinde tasarım koordinatörlüğü yaptı. Kurucu ortağı olduğu Anka Tasarım şirketinde 10 yıl profesyonel tasarım hizmetleri verdi. Halen Uşaklıgil Halı ve Tasarım şirketini yönetiyor.

Pierpaolo Peruccio
Pierpaolo Peruccio
Pier Paolo Peruccio, PhD, is a design historian, architect and professor of design at Politecnico di Torino (Italy). He is board member of the World Design Organization, co-director of the SYDERE (Systemic Design Research and Education) Center in Lyon-France and Turin-Italy and Vice Head of the Design School at Politecnico di Torino. He is also the coordinator of the II Level Specializing Master in Design for Arts. He is currently working on several research projects concerning history of sustainable design, systems thinking and innovation in design education. He is co-editor of book series (Umberto Allemandi and Electa Mondadori publishing houses), author of more than 100 articles on industrial and visual design published in International magazines. He was managing publisher of “Il Giornale dell’Architettura” (design magazine), published by Umberto Allemandi & C. (Turin, London, New York, Barcelona). He has taught courses and workshops in Europe, USA, Latin America and Asia.
Pınar Öztürk Demirtaş
Pınar Öztürk Demirtaş
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun oldu. Mezuniyet sonrasında beş yıl tasarımcı olarak büro mobilyası, banka kasaları, ayakkabı ve kol saati tasarımları gibi alanlarda firmalara tasarımlar geliştirdi. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi’nde 2004 yılında, Doktorasını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Ürünleri Tasarımı Ana Bilim Dalın’nda 2009 yılında tamamladı. 2004-2009 yıllarında Kadir Has Üniversitesi’nde Araştırma görevlisi olarak Akademik hayatına başladı. 2009-2019 yılları arasında İstanbul Okan Üniversitesi’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanlığını yürüttü. Proje, Marka ve Tasarım, Herkes için Tasarım, Ergonomi, Tasarımda Kullanılabilirlik, Tasarım İlkeleri dersleri veren Dr. Pınar Öztürk Demirtaş, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2012 Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Gelistirilmesi Mali Destek Programı kapsamında destek kazanan “Yenilikçi Tasarım Merkezi” projesinin koordinatörlüğünü yürüttü. Ulusal ve Uluslararası makale ve konferans bildirileri, Ulusararası yayınlarda kitap bölümleri, tasarım tescilleri olan Dr. Pınar Öztürk Demirtaş çalışmalarına İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde devam etmektedir.

Prof. Dr. Gülay Hasdoğan - Jüri Koordinatör
Prof. Dr. Gülay Hasdoğan - Jüri Koordinatör
-

Semiha Kan - Jüri Koordinatör
Semiha Kan - Jüri Koordinatör
-

Şule Koç
Şule Koç
Şule Koç, ürün tasarımı, mekansal tasarım ve tasarım yönetimine odaklanan bir endüstri ürünleri tasarımcısıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden şeref derecesi ile mezun oldu. Multidisipliner tasarım stüdyolarında tasarım direktörü olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında kendi tasarım stüdyosunu kurdu. Mobilya, aydınlatma, mutfak, yapı elemanları ve yüksek hızlı trenler dahil olmak üzere çeşitli sektörlerden uluslararası firmalara tasarım ve tasarım danışmanlığı hizmeti vermektedir. Ayrıca Özyeğin Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü' nde ürün tasarımı stüdyosunu yürütmektedir. Şule Koç, oturma ünitesi tasarımı için Red Dot Design Awards ve Design Turkey Superior Design Award, kavramsal mutfak tasarımı ve doğal taş duvar kaplamaları için Design Turkey Superior Design Award, EDIDA ve A'Design Golden Award ödülleriyle, bölücü ünite tasarımı için ise German Design Special Award gibi birçok uluslararası ödülün sahibi oldu. Güncel projeleri arasında mutfak ve mobilya tasarımı, enstalasyonlar, elektrikli ev aletleri ve masaüstü ürünler yer almaktadır. Ayrıca marka iletişimine yönelik ürün tasarımı ve tasarım yönetimi hizmeti vermektedir. Tasarım yaklaşımında Şule Koç, materyaller, kullanıcılar ve kavramlar arasında yeni etkileşim ilişkileri kurma arayışındadır. Tasarım dili, ürün ve hizmetler için anlamlı ve yenilikçi stratejiler ortaya koymayı amaçlamaktadır.

Sung-ho Park
Sung-ho Park
I am an industrial designer and a creative director. I worked as a designer and project manager at Samsung OPENTIDE from 1999 to 2004. Then 2004, I co-founded an UX Design Agency, called RightBrain, worked with global partners such as Samsung Electronics, SKTelecom, KT, Fidelity, CITI bank. In 2015, I founded a Product Design Studio, named BOUD under the moto of ‘Product meets UX’. Currently I am working on a project with global brand MINISO. This project is called ‘K100 Design Project’ as it’s purpose is to design more than 100 life-style product which will be used for more than 86 countries worldwide. In addition, I am working on design project with SKT, Clair, Samsung, Samsonite and Cheil communications. I am a registered as an artist at ART FUNITURE (www.jimmysunghopark.com). I am working on various design work starting from Killing the chair exhibition in 2019.

Thomas Walter Garvey
Thomas Walter Garvey
Thomas Garvey, Executive Board Member, Treasurer World Design Organization. Thomas Garvey specializes in product development and design for extreme and minimal environments. His interest in small-scale living spaces grew out of his work in New York on space station interiors and led to doctoral studies at the University of Tokyo on the topic of housing and urban density. He holds a Bachelor of Industrial Design from Carleton University, a M.Sc. in Communications Design from Pratt Institute in New York (funded by Design Canada Scholarships for Design Excellence provided by the Canadian Ministry of Industry, Trade, and Commerce), and a Ph.D. in Architectural Planning from the University of Tokyo (funded by Japanese Ministry of Education (Monbusho) Research Scholarship).

Yasemin Baylan Ural
Yasemin Baylan Ural
1966 yılında Ankara’da doğdu. 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden mezun oldu. 1986 da Ambalaj Grafik Tasarımcısı olarak çalışmaya başladığı ASAŞ Ambalaj da 1992 yılında Tasarım ve Gravür Bölümünü kurdu ve 2011 yılına kadar sürdürdüğü Bölüm Müdürü görevine İcra Kurulu Üyesi olarak devam etti. 25 yılı aşkın çalışma hayatı boyunca yüzlerce gıda ambalajı tasarımında, baskı öncesi üretiminde ve baskı aşamasında, yenilikçi araştırmaları sonucunda gıda ambalajı baskı öncesi sistemleri konusunda uzmanlaştı. Ambalaj Baskı Sektöründe lider firmalardan olan ASAŞ Ambalajı Uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Halen baskı öncesi sistem danışmanı olarak çalışmaya devam etmektedir.